top of page

Censor for Projektpionererne

I denne uge havde jeg fornøjelsen af at være ekstern censor for 5 mega seje unge fra Projektpionererne Team 4. Projektpionererne er en deltidsuddannelse for unge i alderen 15-24 år fra hovedstadsregionen i projektledelse og kulturskabelse. Uddannelsen er bygget op omkring 3 moduler, hvor eleverne får teori og metode til projektarbejdet, samt praktisk erfaring med kulturskabelse. Uddannelsen afsluttes med at eleverne laver deres eget lokale kulturprojekt, som de efterfølgende bliver eksamineret i.

Det var nogle virkelig seje projekter de unge havde lavet, og jeg er meget imponeret over niveauet på produktionerne, de unges evne til at reflektere over deres egen proces, og deres motivation, engagement og skaberlyst. Projekterne var meget forskellige; et undervisningsforløb for 7-14 årige i YouTube og personlig eksponering på online medier, en animationsworkshop i Clay Motion, en udstilling af fantasy- og fan art, og et oplysningsevent omkring flygtninges rejse til Danmark i samarbejde med Amnesty.

Projektpionererne er i særdeleshed en uddannelse der giver unge erfaring, værktøj, metode, netværk, relationer og mod til at realisere deres ideer.

Da jeg i 2012 designede uddannelsen med en kollega for KulturMetropol Øresund, havde jeg ingen anelse om hvor stor en effekt denne uddannelse havde potentiale for at skabe hos unge mennesker. Jeg har siden været teamleder på uddannelsen, underviser, projektkunde og censor, og det er for vildt at få lov til at følge de unge elevers udvikling.

Projektpionererne har været på en 4 års bevilling, og team 4 var det sidste hold på uddannelsen.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page