top of page

Fremtidens Lolland

I anledning af Maribos 600 års jubilæum, var alle folkeskoleelever inviteret til kæmpe jubilæumsdag, fyldt med fede workshops og aktiviteter. Jeg blev inviteret til at faciliterer en workshop for en gruppe udskolingsklasser, med fokus på Fremtidens Lolland.

Formålet var at give de unge en positiv oplevelse, styrke deres selvforståelse og blive bevidst om de fordele der er ved at vokse op på Lolland. Derudover skulle de udvikle aktiviter og initiativer, som de ønsker sig at der findes på Lolland i fremtiden. Workshoppen skulle ende ud i en fysisk og digital udstilling, som skulle vises frem til det store afslutningsshow på jubilæumsdagen.

Da eleverne kom fra forskellige skoler og klasser, var det vigtigt at der blev etableret et trygt rum til at starte med. Derefter tegnede vi kort over Lolland og plottede alle de bedste ting ved Lolland ud. Herefter blev de inddelt i grupper ud fra interesseområder, og vi startede med at udvikle nye og spændende aktiviteter. Der kom vildt mange fede ideer på bordet, lige fra BikeInBiograf, til skattejagter i skoven og drømmen om et ungehus, hvor de unge selv ville få lov til at lave projekter i fremtiden. Eleverne drog på fotosafari og fandt lokationer til de aktiviteter de gerne vil have iværksat, og lavede små projektbeskrivelser til alle ideerne. Det hele mundede ud i en rigtig fin udstilling, hvor den digitale del efterfølgende kunne sendes til kommunen, med et samlet overblik over ideerne.

Jeg håber virkeligt at de unge får opbakning til at realisere ideerne i den nærmeste fremtid!

Her kan du se mit workshopforløb for Fremtidens Lolland:

http://prezi.com/-tvrcqyjdeko/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page